Sirop de afine

Este vremea afinelor si este pacat sa nu profitam de ele. Sunt pline de vitamine si foarte gustoase.

Reteta este un foarte simpla, procedeul de obtinere este prin macerare.
Avem nevoie de :
– 2 kg afine
– 4 kg zahar

Intr-un borcan mare din sticla, precum sunt cele in care punem muraturi, asezam alternativ un rand de fructe (evident spalate si scurse), un rand de zahar si tot asa. Ultimul strat sa fie de zahar. Inchidem ermetic si depozitam pentru 30 de zile intr-un loc intunecos si racoros (eu am tinut borcanul in camara). De 2-3 ori pe saptamana, agitam borcanul (nu deschidem capacul !!!!!). La sfarsitul celorĀ 30 zile, strecuram printr-un tifon sau sita deasa (nu metalica), punem siropul in sticle, astupam ermetic si pastram la loc racoros. Se poate pastra 12-14 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*