Saratele cu branza si cascaval

2016-12-09_3381

Mai sunt putine zile pana la Craciun si Anul Nou si daca v-ati propus sa aveti in meniu si saleuri sau saratele, cum le spunem noi, cu siguranta reteta aceasta va fi pe placul dumneavoastra.

Ingrediente pentru doua tavi:

  • 250 g branza de vaci
  • 250 g unt (82% grasime)
  • 250 g faina
  • 100 g branza telemea rasa pe razatoarea cu gauri mici
  • 1 ou
  • mac sau chimen
  • putin cascaval ras (pentru presarat deasupra)

Mod de preparare:

  • se amesteca branza de vaci (scursa), cu faina, untul si branza telemea; se formeaza o bila de aluat; punem aluatul intr-un castron, acoperim cu folie si-l punem la frigider┬ácateva ore, dar cel mai bine peste noapte
  • pe masa de lucru infainata intindem aluatul in forma dreptunghiulara si o grosime de 5 mm.
  • pliem aluatul in 3 astfel: aducem treimea din dreapta peste mijloc, apoi treimea din stanga peste ele; pliem inca o data astfel: treimea de jos peste mijloc si treimea de sus peste ele; intoarcem bucata de aluat astfel incat pliul sa fie dedesubt
  • intidem din nou o foaie dreptunghiulara si repetam impaturirea
  • aceste manevre, intindere plus impaturiri trebuiesc repetate de cel putin 3 ori
  • dupa ultima impachetare intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 5 mm
  • ungem aluatul cu ou batut, presaram cu chimen sau mac si putin cascaval ras
  • cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau cu rola de patisserie taiem fasii de un deget grosime
  • punem saratelele in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20 minute (ele trebuie sa devina aurii) la foc potrivit, in cuptor preincalzit

Pofta buna!

2016-12-09_3383

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*