Saleuri

2016-12-30_3404

Nici nu mai stiu cate retete de saratele/saleuri am pe blog, nu mai vorbesc de cate am incercat. Aceasta insa, cred ca este castigatoarea titlului “the best of” din mai multe motive:

  • aluatul se pregateste foarte usor
  • se coc repede
  • daca faceti mai multe se pastreaza foarte, foarte bine in cutii de table sau recipient de sticla ermetice

Ingrediente pentru doua tavi de aragaz:

  • 400 g faina
  • 250 g unt (eu am folosit unt sarat)
  • 150 g iaurt gras (10% grasime)
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare (doar daca folositi unt simplu)
  • 3 lingurite mac
  • 50 g cascaval ras
  • 1 ou

Mod de preparare:

  • se amesteca faina cu untul, sarea (daca este cazul) si macul (se formeaza o compozitie nisipoasa)
  • se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si se adauga peste faina
  • se adauga iaurtul si cascavalul ras
  • se framanta un aluat care se infoliaza si se tine la rece 30 de minute
  • pe planul de lucru usor pudrat cu faina intindem o foaie cu grosimea de 5 mm (eu impart aluatul in doua ca sa imi fie mai usor)
  • se unge foaia cu ou batut, se mai presara putin mac si cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau rola pentru pizza taiem bastonase
  • asezam saratelele in tava tapetata cu hartie de copt
  • se coc la 180 grade in cuptorul preincalzit, pana cresc si se rumenesc

Pofta buna !2016-12-30_3407

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*