Rulouri din piept de curcan

Aceasta mini vacanta de 1 Decembrie, mi-a dat timpul necesar pentru a-mi rasfata, gastronomic, familia. Printre altele, am pregatit si aceste rulouri din piept de curcan, umplute cu bacon si ciuperci. Un deliciu !

2015-11-30_3016

Ingrediente necesare pentru 3 portii mari:

  • 3 bucati piept de curcan (cam de o palma si jumatate marime)
  • ciuperci conservate – 1 borcan mic
  • 200 g bacon, taiat cubulete
  • 1 ceapa mica
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri crema de branza (gen Almette)
  • piper proaspat macinat si alte condiment, dupa gust

Mod de preparare:

  • batem bine fiecare bucata de carne in parte si asezonam cu putina sare si piper proaspat macinat
  • ungem fiecare bucata de carne cu cate un strop de ulei
  • calim bacon-ul, cu ciupercile, ceapa si usturoiul (toate taiate marunt)
  • la final adaugam 2 linguri crema de branza si omogenizam
  • repartizam uniform umplutura pe fiecare bucata de carne
  • rulam strans si legam fiecare rulou cu ata alimentara sau prindem cu scobitori

2015-11-29_3004

  • incingem cateva linguri de ulei, intr-o tigaie┬ási rumenim putin rulourile, pe toate partile
  • le asezam apoi intr-o tava, adaugam cate putin din uleiul ramas in tigaie si un pahar de apa
  • dam tava la cuptor pana ce rulourile se rumenesc frumos
  • stropim din cand in cand rulourile cu sosul din tava
  • inainte de servire indepartam ata alimentara sau scobitorile

Pofta buna !

2015-11-30_3012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*