Prajitura “Rocky Road”

Mos Craciun, in bunatatea si darnicia lui, mi-a lasat sub brad, printre altele si o minunata carte: Nigella Christmas.

Din multitudinea de retete, la dorinta copilului, m-am apucat sa execut aceasta prajitura. Am fost nevoita sa fac unele modificari, pentru ca nu aveam acele ingrediente. Va voi reda, cu rosu, reteta exact cum este ea in carte, iar in paranteza voi trece modificarile aduse de mine.

250 g ciocolata neagra si 150 g ciocolata cu lapte (200 g ciocolata neagra si 140 ciocolata cu lapte)

175 g unt moale (130 g)

60 ml “golden syrup” ( 50 ml miere)

200 g biscuiti amaretti (170 g biscuiti simpli)

150 g nuci de Brazilia (130 g nuca de Romania)

150 g cirese rosii confiate (90 g cirese confiate si 40 g cuburi coaja de portocala si lamaie confiata)

125 g mini marshmallows (110 g turta dulce)

* Punem la topit ciocolata rupta in bucati, untul si mierea, apoi dam vasul deoparte.

* Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui facalet sau maruntim cu mana

* Zdrobim nucile, tot cu ajutorul facaletului sau la robot, dar aveti grija sa nu le maruntiti prea tare.

* Amestecati ciocolata topita cu biscuitii, nucile , ciresele confiate, coaja de portocala tutrta dulce, pana toate ingredientele sunt acoperite de sosul de ciocolata.

* Imbracati tava  de 24×30 cm cu folie alimentara (eu am folosit o tava de 28×28 cm).

* Puneti compozitia in tava, presati si nivelati cu dosul unei linguri. Acoperiti, cu folie si dati la frigider, pentru 2 ore.

* Scoateti prajitura din tava si indepartati folia.

* Pudrati cu zahar si taiati.

Pofta buna !!

2 thoughts on “Prajitura “Rocky Road””

    1. Buna Miha,
      Multumesc, in primul rand pentru vizita. Golden syrup nu am gasit si am inlocuit cu miere. Am trecut cu rosu ingredientele asa cum erau mentionate in carte, iar in paranteza, cu negru, am trecut ceea ce am folosit eu in locul ingredientelor pe care nu le-am gasit. A iesit foarte buna, chiar si asa in varianta adaptata. Iti doresc success!
      Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*