Prajitura cu biscuiti si crema de banane

2017-01-01_3417

Pentru crema acestei prajituri sunt necesare banane foarte coapte. Destul de des ne gasim in postura de a avea in fructiera cateva banane prea coapte ca sa mai fie mancate de vreun membru al familiei. Putem salva aceste banane pregatind o prajitura .

Ingrediente:

  • pentru “foi”: 50-60 biscuiti simpli
  • 4 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 banane coapte
  • 150 g unt
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 40 g amidon
  • pentru glazura: 100 g ciocolata amaruie si 4 linguri lapte

Mod de preparare:

  • se freaca bine ouale cu zaharul intr-un vas ce poate fi folosit pe baie de aburi
  • bananele se paseaza intr-un piure fin, se incorporeaza amidornul si se adauga la compozitia de mai sus
  • se tine pe baie de abur pana se ingroasa (Atentie sa nu fiarba)
  • compozitia se raceste putin apoi se incorporeaza untul putin cate putin

Asamblare prajitura:

  • imbracam tava in care vom pune prajitura in folie alimentara (cu generozitate, astfel incat sa avem cu ce impacheta prajitura la final)
  • asezam un strat de biscuiti, un strat de crema, un strat de biscuiti, un strat de crema si la final un strat de biscuiti
  • impachetam prajitura in folie si o bagam la rece pentru cateva ore bune (ideal ar fi peste noapte)
  • pentru a glazura prajitura procedam ca aici

Pofta buna!

2017-01-01_3415

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*