Paste carbonara (reteta adaptata)

Daca va plac pastele carbonara dar nu va impacati cu smantana si oul crud, poate incercati aceasta reteta adaptata de mine, astfel (cantitate pentru o portie):

  • 100 g paste (cantarite inainte de fierbere) – eu am folosit fusilli
  • 100 g bacon
  • 100 g crema de branza (gen Almette, Philadelphia, etc,)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • oregano si busuioc uscat dupa gust

Procedam astfel:

  • pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet
  • bacon-ul se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei de masline
  • se adauga usturoiul trecut prin presa, condimentele si sare daca mai este necesar (bacon-ul este de obicei suficient deĀ sarat)

  • se incorporeaza crema de branza si se adauga doua linguri din apa in care au fiert pasteleĀ 
  • se incorporeaza pastele bine scurse
  • se servesc fierbinti cu parmesan sau fara

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*