Unt cu verdeturi si usturoi

Acest unt cu verdeturi si usturoi il voi folosi, de Paste, pentru a unge tartinele cu somon si bruschetele cu rosii si masline, pe care am de gand sa le pregatesc si sa le servim Duminica.

Am procedat astfel:

– am curatat cativa catei de usturoi si i-am zdrobit, ca pentru mujdei

– untul moale (nu topit) l-am amestecat cu putina sare, putin piper, ceva condimente uscate (cimbru, busuioc, rozmarin) si usturoi

– se omogenizeaza bine, se aseaza pe o folie de plastic si se ruleaza ca o rulada sau se pune intr-o cutie

– se tine la frigider si merge de minune cu paine prajita

Spor la treaba !!

(Manutele din imagini sunt ale ajutorului meu, in bucatarie, puiul meu drag si scump)

Tartine cu somon

Aceste tartine se vor regasi, in acest an, pe masa noastra de Paste. Pentru ca stiu ca in aceasta saptamana veti cauta pe net retete pentru aceasta zi de sarbatoare, am hotarat sa va vin in ajutor si sa postez in avans, cateva retete speciale.

Veti regasi, in cele ce urmeaza, un aperitiv savuros: Tartine cu somon

Ingrediente:

– 200 g somon afumat; 1 fir ceapa verde; 1 fir usturoi verde; 1 lingurita mustar, sucul de la o limeta; 0 bagheta; unt; frunze de rucola (optional)

Procedam asa:

– taiem cubulete somonul

– taiem rondele ceapa si usturoiul

– amestecam somonul, ceapa si usturoiul verde, mustarul, sucul de limeta, sare si piper si lasam la marinat 10-15 minute

– taiem bagheta felii (12 felii) le ungem cu putin unt, asezam deasupra somonul si ornam cu frunze de rucola.

Pofta buna !!