Paste cu pesmet si zahar

Reteta aceasta, cu siguranta, va aduce aminte de copilarie. Mmmm! Pesmet rumenit in unt, zahar si o aroma subtila de scortisoara. Delicios!

Ingrediente:

  • 250 g penne
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 5 linguri pesmet
  • o lingura unt

Cum pregatitm?

  • fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet
  • in acest timp, topim untul, rumenim pesmetul,┬áil lasam sa se raceasca apoi adaugam zaharul si scortisoara
  • dupa ce pastele sunt fierte le scurgem si le amestecam cu pesmetul aromatizat

Atat! E foarte simplu si rapid! Pofta buna!

2014-08-24_1318a

2014-08-24_1326a

 

Cornulete cu zahar si scortisoara

Stiu ca nu intotdeauna avem timpul necesar pentru a pregati ceva dulce. De aceea m-am gandit sa va ofer o reteta care nu necesita nici timp mult, nici ingrediente scumpe sau multe.

Avem nevoie doar de aluat foietat, zahar si scortisoara.

Intidem foaia de aluat si cu ajutorul unei farfurii intinse, decupam un cerc. Presaram pe acest cerc zahar amestecat cu scortisoara, taiem apoi in 8. Fiecare fasie o rulam de la exterior catre interior. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cornuletele cu ou batut si le dam la cuptor, pana capata o culoare rumen-aurie.

Sunt delicioase !

Cozonac cu scortisoara

De felul meu nu sunt o pofticioasa, dar categoric nu voi rezista niciodata in fata vreunui desert cu scortisoara.

Asa s-a intamplat si cu reteta de fata. De cand am descoperit-o aici, mi-a fost foarte clar ca nu va trece mult si acest cozonac va fi copt si in cuptorul meu.

Daca vreti sa incercati aceasta reteta, veti avea nevoie de:

– 400 g faina; 40 g zahar; 1/2 lingurita sare; 1 plic drojdie uscata; 1 plic zahar vanilinat; 2 oua; 60 g unt topit; 80 ml lapte caldut; 60 ml apa calduta – toate aceste ingrediente sunt pentru aluat

– 120 g zahar; 1 lingurita scortisoara; 60 g unt topit – toate aceste ingrediente sunt pentru umplutura

Aluatul l-am framantat si dospit in masina de paine, iar ordinea ingredientelor este urmatoarea: oua, lapte, apa, unt topit, drojdie, zahar vanilinat, apoi faina amestecata cu zaharul si sarea. Setam masina pe program de framantat si dospit (1h si 25 ‘).

Pe planul de lucru, pudrat cu faina, rasturnam aluatul, il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, il ungem cu unt topit si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Taiem fasii late cam de 4 degete, pe care le asezam una peste alta si taiem din nou in 4 sau 5 bucatie.

Asezam aceste stive intr-o tava de cozonac unsa cu unt topit si tapetata cu faina.

Lasam la dospit inca 50 de minute, ungem apoi suprafata cu unt topit si dam la cuptor, pentru 30-40 de minute (depinde de cuptor).

Lasam cozonacul sa se raceasca (va fi greu sa rezistati ) apoi il puteti servi.

Enjoy !

Dulceata de prune

Din cateva prune, cam 900 g (fara samburi si taiate-n patru), care refuzau sa mai intre in stomacele noastre, dimpreuna cu vreo 300 de grame zahar si odihnite bine-n frigider, o noapte-ntreaga, la care dimineata s-au alaturat 2 batoane de scortisoara si cateva cuisoare (nu de tamplarie !!) dupa un binemeritat tratament la temperatura inalta (vreo ora si jumatate la cuptor)…am obtinut o dulcetica tare, tare buna.

Fierbinte asa cum e, o puneti in borcane sterilizate, le capaciti si lasati borcanele sa se raceasca-n voaia lor, cu susu’n jos.

Spor la treaba !!