1 an de zile cu Firuze

2014-11-16_5867 In urma cu un an, cedam rugamintilor copilului si cautam in Piata Moghioros, la vanzatorii de pasari si animale mici, un hamster. Un domn amabil, ce vindea papagali, ne-a indrumat catre MaxiPet….”Acolo veti gasi cu siguranta”….si am gasit-o pe ea:

Firuze

Azi, am sarbatorit-o cum se cuvine. I-am facut Tort de mere cu glazura de ciocolata. Firuze va ofera si voua o felie din tortul ei!

2014-11-16_5872

La multi ani, Teddy !

Sunt un om bogat, desi nu am averi !

Sunt un om bogat desi stau la bloc, desi nu am masina de teren si nici telefon de ultima generatie !

Sunt un om bogat, desi nu am afaceri proprii si nici teren in zona rezidentiala !

Sunt un om bogat, desi nu port haine scumpe si nici bijuterii cu diamante !

Sunt un om bogat, pentru ca, in fiecare zi, am parte de:

– cel mai frumos zambet din lume – zambetul tau, dragul meu copil

– cei mai frumosi ochi din lume – ochii tai, dragul meu copil

– cea mai calda imbratisare din lume – imbratisarea ta, dragul meu copil

– cea mai curata dragoste din lume – dragostea ta, dragul meu copil

Sunt un om bogat pentru ca am cel mai scump diamant din aceasta lume: copilul meu.

Sunt un om bogat pentru ca tu, dragul meu copil si cu taticul tau, imi oferiti in fiecare zi, cel mai frumos dar din lume: o familie fericita.

La multi ani, draga Teddy !

Mami te iubeste, de la cer pana la pamant si inapoi !

 

 

Hristos a Inviat !

Va doresc Sarbatori Luminoase si Senine, Bucurie si Liniste !

….si pentru ca in aceasta zi Binecuvantata, cuvintele sunt de prisos, va ofer in dar, o frumoasa poezie a lui George Toparceanu: “La Pasti”

Astăzi în sufragerie
Dormitau pe-o farfurie,
Necăjite si mânjite,
Zece ouă înrosite.

Un ou alb, abia ouat,
Cu mirare le-a-ntrebat:
– Ce vă este, frătioare,
– Ce vă doare?
Nu vă ninge, nu vă plouă,
Stati gătite-n haină nouă,
Parcă, Dumnezeu mă ierte,
N-ati fi ouă…
– Suntem fierte!
Zise-un ou rotund si fraise
Lânga pasca cu orez.
Si schimbindu-si brusc alura,
Toate-au început cu gura:
– Pân’la urmă tot nu scap!
– Ne găteste de paradă.
– Ne ciocneste cap în cap
Si ne zvârle coaja-n stradă…
– Ce rusine!
– Ce dezastru!
– Preferam să fiu omletă!
– Eu, de m-ar fi dat la closcă,
As fi scos un pui albastru
– Si eu unul violet
– Eu, mai bine-ar fi să tac:
Asa galben sunt, că-mi vine
Să-mi închipui că pe mine
M-a ouat un cozonac!…

Tartine cu somon

Aceste tartine se vor regasi, in acest an, pe masa noastra de Paste. Pentru ca stiu ca in aceasta saptamana veti cauta pe net retete pentru aceasta zi de sarbatoare, am hotarat sa va vin in ajutor si sa postez in avans, cateva retete speciale.

Veti regasi, in cele ce urmeaza, un aperitiv savuros: Tartine cu somon

Ingrediente:

– 200 g somon afumat; 1 fir ceapa verde; 1 fir usturoi verde; 1 lingurita mustar, sucul de la o limeta; 0 bagheta; unt; frunze de rucola (optional)

Procedam asa:

– taiem cubulete somonul

– taiem rondele ceapa si usturoiul

– amestecam somonul, ceapa si usturoiul verde, mustarul, sucul de limeta, sare si piper si lasam la marinat 10-15 minute

– taiem bagheta felii (12 felii) le ungem cu putin unt, asezam deasupra somonul si ornam cu frunze de rucola.

Pofta buna !!

 

 

Prajitura cu biscuiti

M-am gandit sa prezint o reteta foarte usoara, care poate fi pregatita, cu succes, de catre oricine. Unde mai pui ca este si gustoasa. O sa vedeti !

Ingredientele de mai jos sunt suficiente, pentru o prajitura formata din 4 straturi de biscuiti. Fiecare strat este format din cate 12 biscuiti.

Crema:

– 40 biscuiti; 1 ceasca si 1/2 lapte; 200 g unt moale; 3-4 linguri gem acrisor; 5-6 linguri cacao; esenta de rom dupa gust.

Procedam astfel:

– sfaramam cat se poate de bine, cei 40 de biscuiti, adaugam laptele, gemul, untul, cacaua, esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.

Intr-o tava, asezam primul strat format din 12 biscuiti, apoi crema, apoi inca un strat de biscuiti, crema, biscuiti, crema, biscuiti. Presam usor cu mana. Punem peste prajitura o folie alimentara si asezam deasupra o greutate. Dam la frigider pentru cateva ore, cel mai bine o noapte intreaga. A doua zi, indepartam greutatea, folia alimentara, portionam prajitura, o pudram cu zahar (daca vreti puteti sa-i faceti o glazura) si o putem servi.

Cred ca mai simplu decat atat, nu se poate.

Pofta buna !!

Stii sa aranjezi o masa festiva ?

Mai este putin pana la Craciun si pana intampinam Noul An. Deja magazinele s-au impodobit, si-au etalat ofertele, deja ne gandim la vacanta, la ce vom pregati si pune pe masa, le cadourile pe care le vom oferi, dar si la cele pe care ni le-am dori. Chiar….i-ati scris lui Mos Craciun ? Mai aveti timp….dar totusi grabiti-va….Laponia este departe….iar Posta Romana e cam batrana si se misca greu 🙁

Un pont, pentru cei ce nu au inceput, inca, sa cumpere cadouri celor dragi: pe 2 decembrie isi deschide portile Targul de Craciun, de la Sala Dalles.

Revenind la subiectul de azi, eu tin foarte mult ca masa de Craciun si cea de Revelion sa fie frumos aranjata si decorata, sa fie stralucitoare.

Iata de ce, am decis sa impartasesc cu voi, tot ceea ce stiu, ce am aflat si am citit despre aranjarea unei mese festive. Sper sa va fie de folos:

  • este bine sa ne stabilim din timp meniul, numarul de persoane invitate, sa ne facem o lista de cumparaturi si sa ne aprovizionam din timp cu tot ceea ce ne trebuie
  • verifica vesela, paharele, tacamurile, fetele de masa si servetele sa fi sigur ca nu-ti lipseste ceva
  • nu uita de aranjamente florale si/sau lumanarele – ar fi bine sa nu folosesti la masa lumanari parfumate pentru ca este posibil ca mirosul lor sa nu fie tolerat de toti invitatii
  • hotaraste-te dinainte daca vei servi mancarea pe farfurii individuale sau pe platouri
  • daca aranjarea tacamurilor iti da batai de cap, nu te impacienta: furculitele (cu dintii in sus) se pun in stanga, cutitele (cu lama spre farfurie), lingurile si tacamurile de peste in partea dreapta; incepand de la extrerior, catre interior (spre farfurii) ordinea tacamurilor este -> primele (la exterior) se pun cele pentru antreuri, iar ultimele (langa farfurii) cele pentru felul principal; furculitele si linguritele pentru desert se aseaza in fata farfuriilor; nu se aseaza mai mult de 3 furculite si 3 cutite
  • pentru fiecare mesean vom aseza cate o farfurie de serviciu, care este o farfurie mare ce are si rolul de a marca locul la masa; peste aceasta farfurie se aseaza farfuria pentru primul fel si pe ea se impatureste servetul (poti folosi inele pentru servet, ce vor da un aer deosebit mesei)
  • daca serviti supa, bolurile se aduc la masa odata cu supiera
  • paharele se aseaza in fata farfuriilor, spre dreapta
  • sunt obligatorii trei tipuri de pahare: de tuica, de vin (paharele de vin rosu sunt ceva mai mici decat cele pentru vinul alb) si paharul de apa
  • asortati bauturile cu felurile de mancare; vinurile seci se servesc inaintea celor dulci; vinurile albe inaintea celor rosii, dar un vin alb dulce se poate servi dupa un vin rosu sec; vinurile noi se servesc inaintea celor vechi; aperitivele (bauturi) se servesc ceva mai reci (10-12 grade) la fel ca si vinurile rosii usoare; vinurile mai grele se servesc la temperatura camerei; vinurile dulci ar trebui servite cam la 8-10 grade;
  • sa nu va lipseasca de pe masa cuburile de gheata, puse intr-un vas de sticla, special
  • nu uitati sa serviti cafea la sfarsitul mese
  • daca aveti invitati la masa de Craciun, nu uitati sa oferiti fiecaruia cate un mic dar, din partea lui Mos Craciun
  • daca serviti salate, ar fi bine sa nu le condimentati sau asezonati cu ulei si otet, dinainte; aduceti mai bine la masa solnita si oliviera, fiecare invitat asezonandu-si salata, dupa preferinta si toleranta

Cu drag,

Cristina

 

 

D’ale Bucurestiului

Parcul Herastrau – Duminica, 18 septembrie 2011 – Zilele Bucurestiului – imagini imortalizate cu camera foto, de catre baiatul meu. Aplauze, va rog !!

…Mana birjar !

….ce-ai patit, Pacala ?

….oare asa a fost lucrat si covorul fermecat ?

…lampioane, soare, caldura si multa lume…

….croseturi….croseturi…

….icoane

…..sculpturi…

….mesterul sticlar si operele sale….

….sa nu uitam, ca timpul trece….

…flori superbe, din foi de porumb…

….poftiti, la cascaval….batran….adus tocmai din Olanda

….revenim pe plaiuri romanesti, tocmai in frumoasa Bucovina…

Sper ca v-au placut fotografiile, puiului meu.