Salata in straturi

2016-01-17_0318

Am mancat aceasta salata la o petrecere, ne-a placut foarte mult si am hotarat sa o prepar si eu intr-o zi. Se pregateste foarte usor si puteti jongla cu ingredientele, dupa cum va place. Eu am pregatit-o asa:

  • 5 oua fierte tare
  • patru bucati piept de pui la gratar (cam de 1/2 de palma ca si dimensiuni/bucata)
  • ceapa rosie
  • 1 cartof mare fiert in coaja
  • cascaval pentru ras (aprox 150-175 g)
  • maioneza dintr-un ou
  • mustar

Procedam astfel:

  • taiem ceapa marunt (dar nu foarte rau) si o marina in otet (daca aveti otet de la gogosari murati e si mai bine)
  • taiem pieptul de pui cubulete mici si il amestecam cu putina maioneza
  • curatam cartoful fiert de coaja
  • taiem ouale in doua jumatati ca pentru oua umplute
  • frecam galbenusul cu putin mustar, sare si piper si umplem ouale cu aceasta compozitie

In recipientul in care am hotarat sa pregatim salata asezam straturile astfel:

  • cubuletele de piept de pui la gratar amestecat cu putina maioneza
  • ceapa marinata scursa bine de otet
  • cartoful ras pe razatoarea cu ochiuri mari
  • restul de maioneza intinsa uniform
  • ouale cu partea taiata in jos
  • un strat generos de cascaval ras (pe razatoarea cu ochiuri mici)

2016-01-16_0283

Se da salata la rece, macar o jumatate de ora, apoi o putem servi.

*in functie de preferinte, se poate folosi altfel de carne (sunca, pastrama, carne din friptura, peste fiert, etc), masline, gogosari sau castraveti murati, ciuperci, etc

Pofta buna!

2016-01-17_0314

Salata de ton cu ceapa rosie si castraveti acri

Salata clasica de ton cu porumb este preferata copilului. De data aceasta insa, i-am propus o alta combinatie. A declarat ca este mult mai buna si mai gustoasa, decat reteta cu porumb.

Ce ne trebuie:

  • 2 conserve ton in suc propriu
  • o ceapa rosie mica
  • castraveti murati
  • o lingura maioneza

Cum procedam:

  • scurgem tonul bine de tot
  • tocam marunt ceapa rosie
  • taiem cubulete castravetele murat si-l stoarcem bine
  • amestecam intr-un bol tonul, ceapa, castravetii si maioneza
  • adaugam sare, daca mai este nevoie si piper proaspat macinat
  • punem salata la rece pentru o ora, apoi putem servi

Pofta buna !

2015-01-17_2140

Salata de ou cu ton

Uneori suntem in pana de idei, de cele mai multe ori, insa, suntem in criza de timp si ne confruntam cu o mare problema: “ce mai servim la micul dejun?”.

Va vin in ajutor cu aceasta reteta, la care ingredientele sunt la indemana oricui. Ne trebuie doar:

  • 4 oua fierte tare
  • 1 conserva ton maruntit, in suc propriu
  • 3-4 castraveciori murati
  • cateva felii de gogosar murat
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper dupa gust

Cum se face ?

  • ouale fierte se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari
  • se scurge tonul de suc si se adauga peste oua
  • se toaca marunt castravetii si gogosarii (se storc putin pentru a se elimina excesul de lichid) apoi se adauga peste restul ingredientelor
  • din mustarul amestecat cu ulei (adaugat cate putin) se face un sos, care se adauga la salata
  • se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza, se adauga sare si piper dupa gust

Pofta buna !

2014-02-15_0407

Salata de cartofi cu somon fume

Reteta este inspirata din Good Food. Eu i-am mai adaugat, insa, cateva ingrediente. O vom servi la micul dejun, dar este destul de potrivita si pentru cina.

Ingrediente:

  • cartofi fierti in coaja (am folosit 2 cartofi mari si 6 micuti)
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 150 g somon fume
  • cateva oua de prepelita, fierte
  • cateva fire de marar

Pentru dressing:

  • 150 g iaurt gras
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri maioneza cu usturoi (reteta aici)
  • 3 lingurite mustar de Dijon
  • 2 lingurite tarhon uscat
  • sare si piper, dupa gust

Procedam astfel:

  • curatam cartofii de coaja si-i taiem cuburi
  • spalam si curatam ceapa verde, o tocam marunt si o adaugam peste cartofi
  • taiem somonul fasii si-l adaugam peste cartofi
  • tocam mararul marunt si-l adaugam peste cartofi
  • adaugam ouale de prepelita intregi sau taiate in jumatate
  • preparam dressing-ul, amestecand toate ingredientele necesare
  • punem dressing-ul peste salata si amestecam
  • mai adaugam sare si piper proaspat macinat, daca este cazul
  • dam salata putin la rece, pentru ca aromele sa se intrepatrunda

Pofta buna !