Somon la cuptor

Mie-mi place pestele foarte mult, cu sau fara oase…nu conteaza, peste sa fie !Pentru sot si copil, pestele trebuie sa fie absolut fara niciun os. Cred ca din acest motiv, cel mai des gatesc somon. De aceasta data am ales sa il pregatesc astfel:

  • am uns fiecare bucata de peste cu putin ulei (doar pe partea cu carne si pe piele)
  • am stropit bucatile cu zeama de lamiae si apoi cu vin alb
  • am asezonat bucatile su sare, piper si cimbru
  • le-am tinut la frigider, astfel pregatite, o noapte
  • am pus hartie de copt in tava si am stropit-o cu foarte putin ulei
  • am asezat bucatile de peste cu pielea in jos
  • am dat tava la cuptor (incins in prealabil) pana cand pestele s-a rumenit frumos, pe toate partile

Pofta buna !

2013-09-22_0166

 

Omleta la cuptor

O alegere buna pentru un pranz rapid si usor. Cantitatile de mai jos sunt pentru patru personae.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 1/2 pahar lapte
  • o mana de masline negre rondele
  • 4-5 fire ceapa verde (am pus doar partea alba), taiate fin
  • 1 ardei capia rosu, taiat fideluta
  • cateva felii de bacon (Kaiser) taiat cubulete si rumenit putin in tigaie
  • 3 felii de sunca taiate cubulete si rumenite putin in tigaie
  • mix de branzeturi, rase pe razatoarea mare (cascaval, mozzarella si telemea proaspata de vaca)
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita ulei
  • sare si piper dupa gust

Procedam astfel:

  • incalzim cuptorul
  • rumenim usor baconul si sunca
  • intr-un vas adanc batem ouale si adaugam laptele
  • adaugam, rand pe rand toate ingredientele (ceapa, masline, bacon, sunca, ardei, branza rasa, mararul taiat fin si uleiul) si amestecam
  • adaugam sare si piper
  • turnam compozitia intr-0 tava non-aderenta
  • dam la cuptor la foc potrivit oana ce omleta capata consitenta si se rumeneste frumos.

Pofta buna !

 015

021

 

Coquelet de Bretagne la cuptor

Coquelet de Bretagne este o specialitate franţuzească cu tradiţie, un puişor de fermă, crescut în Bretagne. Este renumit pentru gustul lui autentic, de pui de ţară.

Acest puişor are o alimentaţie naturală, 100% vegetală. În cel mult 28-30 de zile atinge în mod natural vârsta şi greutatea perfectă  pentru carnea fină, extrem de fragedă şi gustul deosebit. Fiind hrănit cu porumb, coquelet-ul are o culoare uşor gălbuie.

Eu i-am cumparat de la Mega Image, dar am gasit si la Auchan. Fiecare puisor are 500 de grame si arata asa:

L-am pregatit la cuptor, astfel:

  • condimentam puiul cu sare, piper proaspat macinat, cimbru, rozmarin, putina scortisoara, foaie de dafin in cavitate
  • punem puisorul intr-o punga de plastic sau il ampachetam in folie alimentara si-l tinem cateva ore la frigider
  • incalzim cuptorul
  • luam 2 frigarui de lemn, tinute in prealabil in apa si le infigem in pui
  • luam o tava adanca in care punem un pahar de apa
  • asezam puiul pe tava (sprijinim frigaruile de marginile tavii)
  • dam tava la cuptor, pana ce puiul se gateste si capata o culoare rumen-aurie
  • din cand in candem ungem puiul cu sosul format in tava

Pofta buna !

 

Somon la cuptor cu ierburi aromate

Somonul este pestele preferat, la noi in familie. Mi ales file-ul pentru ca nu are oase ! Am cumparat din Piata Domenii (poate cineva sta prin zona) un file foarte frumos si foarte, foarte proaspat. L-am spalat, l-am sters cu prosoape de hartie, l-am uns cu putin ulei, zeama de lamaie si l-am asezonat cu:

  • sare
  • piper proaspat macinat
  • tarhon uscat, maruntit
  • busuioc uscat, maruntit
  • cimbru uscat, maruntit
  • usturoi granulat

L-am tinut la frigider, in vas acoperit, o noapte. A doua zi l-am bagat la cuptor, intr-o tava, pe hartie de copt, pana s-a rumenit si a capatat o culoare rumen-aurie. Din cand in cand am uns suprafata cu sosul format in tava.

Pofta buna !