Paste cu pesmet si zahar

Reteta aceasta, cu siguranta, va aduce aminte de copilarie. Mmmm! Pesmet rumenit in unt, zahar si o aroma subtila de scortisoara. Delicios!

Ingrediente:

  • 250 g penne
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 5 linguri pesmet
  • o lingura unt

Cum pregatitm?

  • fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet
  • in acest timp, topim untul, rumenim pesmetul, il lasam sa se raceasca apoi adaugam zaharul si scortisoara
  • dupa ce pastele sunt fierte le scurgem si le amestecam cu pesmetul aromatizat

Atat! E foarte simplu si rapid! Pofta buna!

2014-08-24_1318a

2014-08-24_1326a

 

Waffe

Am un aparat de facut waffe/goufre, de multa vreme, dar nu l-am folosit pana azi. La insistentele si dorinta copilului, mi-am facut timp si pentru aceste dulcegarii. Daca detineti un astfel de aparat, iata reteta (prima deocamdata):

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 330 ml lapte
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • un strop de sare
  • extract de vanilie

Mod de preparare:

  • conectam aparatul la sursa de current pentru a se incalzi
  • topim untul si il lasam sa se raceasca
  • mixam bine ouale cu zaharul
  • adaugam treptat laptele
  • adaugam untul
  • adaugam extractul de vanilie
  • adaugam fainna amestecata cu praful de copt
  • mixam pana la omogenizare
  • punem cu lingura compozitie in mijlocul aparatului
  • punem capacul si cam in 5 minute este gata
  • se pot servi reci, calde, simple, cu ciocolata, cu dulceata, cu zahar pudra, etc

Pofta buna !

2014-01-12_0251

2014-01-12_0257

2014-01-12_0262

Placinta cu mere

Deserturile cu mere sunt printre favoritele noastre. Asa ca intotdeauna este binevenita o reteta nou. Cea pe care o voi prezenta acum mi-a facut cu ochiul aici, doar ca eu nu am pus si visine.

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 550 g faina
  • 8 mere
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Procedam astfel:

  • se spala merele si se curata de coaja
  • se rad pe razatoarea cu gaur mari
  • se calesc impreuna cu zaharul pana cand se evapora tot sucul
  • se adauga scortisoara, se amesteca si se da de-o parte
  • se amesteca cele 3 oua cu ulei, unt topit, zahar si zahar vanilat; in aceasta compozitie se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt
  • aluatul obtinut se imparte in doua: o parte se pune in frigider pentru 30 de minute, a doua bucata se pune in congelator
  • scoatem din frigider aluatul si intindem foaia de placinta

*va sfatuiesc sa intindeti foaia direct pe hartia de copt, pe care apoi o puneti direct in tava  de copt

  • peste foaie asezam umplutura
  • scoatem din congelator cea de-a doua bucata de aluat si o radem prin razatoarea cu ochiuri mari, peste mere
  • punem tava in cuptorul preincalzit si coacem pana ce devine rumena si aurie
  • pudram placinta cu zahar pudra imediat ce o scoatem din cuptor, dar o servim dupa ce se raceste

Pofta buna !

 

Chec cu cacao

Reteta este foarte usoara, dar rezultatul este unul deosebit. Un chec ciocolatos, o companie perfecta pentru o cana cu ceai, lapte sau o cescuta cu cafea.

Ingrediente:

  • 200 g unt sau 250 g margarina
  • 300 g zahar
  • zahar vanilat
  • 80 g cacao
  • 150 ml lapte
  • 4 oua
  • 175 g faina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic praf de copt

Procedam astfel:

  • laptele impreuna cu untul, zaharul, cacaua, esenta de rom si zaharul vanilat, se pune la foc slab pana da in clocot
  • din aceasta compozitie se scot 10 linguri care se pastreaza pentru glazura
  • in cantitatea ramasa, dupa ce s-a racit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt
  • la inal se incorporeaza, cu grija, albusurile batute spuma
  • se toarna compozitia in tava de chec unsa cu unt si tapetatat cu faina sau doar cu hartie de copt
  • se da tava la cuptor, la foc potrivit, iar cand checul este gata se pune glazura
  • se lasa la racit

Pofta buna !

(fotografia nu este reusita, dar este singura pe care am apucat sa o fac)