Melcisori cu mac si sare

Sunt atat de buni, sunt pufosi, se pot manca simpli, se pot manca cu iaurt, se pot manca usor calduti cu unt, se pot manca asa cum doreste fiecare.

Ingrediente pentru 8 bucati:

  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • un plic drojdie uscata (7 g)
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • ulei de masline pentru uns
  • sare mare pentru presarat
  • mac/susan pentru presarat

Se procedeaza astfel:

  • punem faina intr-un vas adanc
  • adaugam sarea, zaharul, drojdia si amestecam
  • adaugam laptele, uleiul, apa si se framanta un aluat omogen si nelipicios
  • se lasa la dospit o ora
  • se imparte aluatul in 8 bucati egale
  • din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie subtire, dreptunghiulara
  • in interiorul dreptunghiului se cresteaza fasii (ca in imaginea de mai jos)

  • se ruleaza pe diagonala apoi se da forma de melc

  • se aseaza fiecare melc in tava tapetata cu hartie de copt, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit o ora
  • se ung cu ulei de masline, se presara cu sare si mac sau susan
  • se coc la 180 grade, in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute

Pofta buna!