Prajitura cu piersici si caramel

O reteta dulce, dulce, dulce si parfumata! Este de fapt o reteta de vara, cand gasim piersici zemoase si aromate, in piete, dar poate fi preparata si cu piersici din compot, asa cum am facut eu.

Avem nevoie de:

  • 2 borcane compot de piersici
  • 150 g unt
  • 200 g zahar (300 atunci cand folosim piersici proaspete)
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • extract/esenta vanilie

Procedam astfel:

  • preincalzim cuptorul
  • scurgem foarte bine piersicile de suc si le taiem felii
  • topim zaharul intr-un vas, pe flacara mica si cu rabdare, pentru a nu se arde
  • adaugam untul moale si amestecam  pana se incorporeaza
  • in sosul caramel adaugam piersicile si amestecam usor
  • punem compozitia intr-un vas rotund
  • peste compozitie, turnam blatul de pandispan (se freaca spuma cele 6 oua impreuna cu zaharul, se adauga vanilia si faina amestecand usor)
  • se da tava la cuptor pentru aprox. 40 minute
  • prajitura se raceste, apoi se rastoarna pe un platou, astfel incat piersicile sa fie la suprafata

Pofta buna !

2015-01-12_2136