Reteta este dintr-o carte cu preparate specifice Cehiei. Avand in vedere ca suntem in postul Craciunului si ca in multe duminici se poate consuma peste, sper ca reteta aceasta sa va inspire.
Ingrediente pentru trei portii:
- 3 bucati file de somon (250 g/bucata)
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lamaie
- 2 linguri marar proaspat, tocat marunt
- 3 cepe mici, taiate fin
- 2-3 catei de usturoi, zdrobiti
- sare si piper dupa gust
Procedam astfel:
- se spala fileurile de somon si se tamponeaza cu prosoape de hartie
- se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat
- se aseaza fileurile intr-un vas de sticla
- separat se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, mararul, ceapa si usturoiul
- se toarna marinada peste peste
- se acopera vasul si se pune in frigider 1 ora
- se gateste pestele la cuptor punand si cate 1-2 linguri de marinada peste fiecare bucata
Pofta buna!