Cornulete cu nuca

2016-11-30_1465Stiu ca urmeaza o perioada in care veti cauta retete de dulciuri pentru sarbatorile de iarna. De aceea azi va ofer o reteta de cornulete simple, fara umplutura. Sunt delicioase, usor de preparat, iar aluatul poate fi pregatit din timp si pastrat la congelator sau in frigider (daca-l pregatiti cu 2-3 zile inainte de coacere).

Ingrediente:

  • 180 g faina
  • 100 g nuca macinata fin
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 ou
  • arome: esenta vanilie sau rom, coaja portocala/lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  • punem intr-un bol faina, zaharul, nuca, aromele si untul taiat cuburi
  • amestecam cu o furculita pana ce compozitia devine nisipoasa
  • adaugam oul si amestecam pana la omogenizare
  • impachetam aluatul in folie si-l tinem la frigider 2-3 ore cel putin, cel mai bine peste noapte
  • punem hartie de copt in tava
  • luam bucati mici de aluat, formam suluri, le dam forma de cornulet (semiluna), le asezam in tava, le coacem la foc potrivit, 15 minute, in cuptorul preincalzit
  • fierbinti, le tavalim prin zahar pudra

Pofta buna!

2016-11-30_1466

2016-11-30_1467

Negresa (reteta de pe ambalajul tabletei de ciocolata Nestle Dessert Noir)

2016-04-30_3241

Asa cum am mentionat si in titlu, reteta am gasit-o pe ambalajul tabletei de ciocolata Nestle Dessert Noir. O prajitura usor de realizat si are o consistenta usor umeda. E buna. Noua ne-a placut. Am adaugat in plus o lingura esenta de rom si am inlocuit cele 50 g frisca lichida cu 50 ml lapte 3.5% grasime.

Se pastreaza foarte bine intr-o cutie metalica. Dupa cateva zile este si mai buna.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • o tableta de ciocolata Nestle Dessert Noir (205 g)
  • 100 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g nuca macinata
  • 50 ml lapte

Procedam astfel:

  • preincalzim cuptorul la 180 grade
  • tapetam tava cu unt si faina sau hartie de copt
  • topim ciocolata la bain marie sau cu atentie in cuptorul cu microunde
  • in ciocolata topita incorporam laptele
  • mixam untul moale cu zaharul, ouale si galbenusul
  • in aceasta compozitie incorporam faina, apoi ciocolata topita, nucile si esenta de rom
  • punem compozitia in tava si coacem cam 20 minute la foc potrivit (pentru mai multa siguranta testam cu scobitoarea)

Pofta buna !