Biscuiti cu lamaie (Lemon crinkels)

2017-01-08_3420

Imi place foarte mult lamaia in dulciuri. Imi place inghetata de lamaie, tarta cu lamaie, crèmele cu lamaie …si tot asa.

Reteta de azi, biscuiti crocanti la exterior, pufosi in interior si cu aroma de lamaie.

Ingrediente pentru 25 biscuiti:

  • 100 g unt
  • 260 g faina
  • 80 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 4 g praf de copt
  • coaja de la o lamaie (data viitoare voi pune mai multa coaja de lamaie, pentru un gust mai puternic)
  • 30 ml suc proaspat de lamaie
  • sare (un varf de cutit)
  • zahar tos si zahar pudra, prin care vom tavali biscuitii

Mod de preparare:

  • se freaca untul cu zaharul si coaja de lamaie, pana ce compozitia devine cremoasa
  • se incorporeaza oul
  • se incorporeaza faina amestecata cu sarea si praful de copt
  • la final se incorporeaza sucul de lamaie
  • aluatul se imbraca in folie si se tine la frigider 2 ore (sau 30 minute la congelator)

Coacere:

  • preincalzim cuptorul
  • tapetam tava cu hartie de copt
  • intr-un castronel punem zaharul tos si in altul zaharul pudra
  • scoatem aluatul din frigider
  • formam bile de aluat de marimea unei nuci
  • tavalim fiecare bila prin zahar tos si apoi prin zahar pudra
  • asezam biscuitii in tava si coacem la 180 grade (cam 10 minute)
  • sunt gata cand se formeaza crapaturile specifice

Se racesc pe un gratar si apoi se pot servi.

Pofta buna!

2017-01-08_3422

2017-01-08_3428