Negresa (reteta de pe ambalajul tabletei de ciocolata Nestle Dessert Noir)

2016-04-30_3241

Asa cum am mentionat si in titlu, reteta am gasit-o pe ambalajul tabletei de ciocolata Nestle Dessert Noir. O prajitura usor de realizat si are o consistenta usor umeda. E buna. Noua ne-a placut. Am adaugat in plusĀ o lingura esenta de rom si am inlocuit cele 50 g frisca lichida cu 50 ml lapte 3.5% grasime.

Se pastreaza foarte bine intr-o cutie metalica. Dupa cateva zile este si mai buna.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • o tableta de ciocolata Nestle Dessert Noir (205 g)
  • 100 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g nuca macinata
  • 50 ml lapte

Procedam astfel:

  • preincalzim cuptorul la 180 grade
  • tapetam tava cu unt si faina sau hartie de copt
  • topim ciocolata la bain marie sau cu atentie in cuptorul cu microunde
  • in ciocolata topita incorporam laptele
  • mixam untul moale cu zaharul, ouale si galbenusul
  • in aceasta compozitie incorporam faina, apoi ciocolata topita, nucile si esenta de rom
  • punem compozitia in tava si coacem cam 20 minute la foc potrivit (pentru mai multa siguranta testam cu scobitoarea)

Pofta buna !

Mousse rapid de ciocolata

2015-06-13_2365

Cu aceasta reteta niciodata nu veti da gres. Este un desert foarte rapid si simplu, dar fin si delicios. Este potrivit pentru acele momente in care ne dorim ceva dulce sau atunci cand avem musafiri, iar timpul liber este prea putin.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 200 g ciocolata (50-60% cacao)
  • 500 g mascarpone (scursa de zer daca este caul)

Mod de preparare:

  • topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur
  • adaugam mascarpone si amestecam energic cu un tel
  • punem crema in cupe si o dam la frigider pentru cel putin 10 minute

Pofta buna !

* putem adauga pentru un plus de savoare, nuci rumenite si maruntite, alune, un strop de coniac sau rom, coaja de portocala confiata, visine din dulceata sau visinata, etc.

2015-06-13_2372

 

Prajitura cu crema de ciocolata

Pentru ninsoarea care a fost in week-end, o prajitura cu ciocolata a fost sursa optima de energie, ce ne-a fost necesara in manuirea lopetilor, ca doar asa ne-am putut deszapezi strazile….doar nu credeti ca impozitele pe care le platim la primarie, ne dau dreptul sa speram, ca vom vedea vreun utilaj, cat de mic, pe stradutele noastre. Nu! Nicidecum! Pentru noi, exista doar obligativitatea de a plati impozite, dar fara a cere edililor ceva, la schimb.

Sa trecem, totusi la prajiturica noastra.

Daca va ganditi sa o pregatiti iata ce va trebuie (pentru o tava de 23 cm/28 cm):

  • aproximativ 42 biscuiti (eu am folosit biscuiti cu scortisoara)
  • 750 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt

Procedam astfel:

  • se amesteca laptele cu amidonul, cacaua si zaharul
  • se pune craticioara pe foc si o data ce laptele s-a incalzit se adauga si ciocolata
  • se fierbe compozitia la foc mic sau bain-marie, amestecand continuu, pana se ingroasa
  • se pune o folie alimentara pe suprafata cremei, ca sa nu se formeze pojghita si se lasa sa se racoreasca
  • cand crema este calduta, inca, se incorporeaza cu grija untul
  • se aseaza in tava un rand de biscuiti, un rand de crema, un rand de biscuit, din nou un rand de crema si la final ultimul rand de biscuiti
  • dam prajitura la rece pentru cateva ore (eu de obicei las prajitura la rece peste noapte)
  • taiem prajitura, o pudram cu zahar si o putem servi

Pofta buna !

2014-01-27_0291

Minichecuri

In urma cu o luna, cred, am cumparat de la Lidl o tava, in care poti pregati sase mini checulete. A venit momentul,sa-i fac botezul šŸ™‚

Ingrediente pentru 6 bucati:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingura plina cu crema de branza
  • 1 lingura dulceata (caise, piersici)
  • 1 plic praf de copt
  • ciocolata neagra taiata,Ā nu foarteĀ marunt
  • coaja rasa de la o lamaie

Procedam astfel:

  • mixam foarte bine ouale si zaharul, pana ce compozitia isi tripleaza volumul si devine cremoasa
  • incorporam uleiul, lingura cu lingura, mixand continuu
  • adaugam pe rand, dulceata, crema de branza, apoi coaja rasa de lamaie
  • incorporam faina si praful de copt, in etape, folosind un tel
  • ungem formele cu unt si tapetam cu faina
  • punem in fiecare forma cate un polonic de compozitia
  • presaram ciocolata
  • repartizam restul de compozitie
  • dam la cuptor pentru 25-30 de minute

Pofta buna !

2013-10-05_0307

2013-10-05_0311

2013-10-05_0316

2013-10-05_0321

2013-10-05_0328

2013-10-05_0333