Dulceata de prune

Din cateva prune, cam 900 g (fara samburi si taiate-n patru), care refuzau sa mai intre in stomacele noastre, dimpreuna cu vreo 300 de grame zahar si odihnite bine-n frigider, o noapte-ntreaga, la care dimineata s-au alaturat 2 batoane de scortisoara si cateva cuisoare (nu de tamplarie !!) dupa un binemeritat tratament la temperatura inalta (vreo ora si jumatate la cuptor)…am obtinut o dulcetica tare, tare buna.

Fierbinte asa cum e, o puneti in borcane sterilizate, le capaciti si lasati borcanele sa se raceasca-n voaia lor, cu susu’n jos.

Spor la treaba !!

Un an de blog…si o inghetata cu fructe

A trecut, iata, un an de la prima postare….Mi-am facut prieteni noi si dragi, carora le multumesc pentru ca, din timpul lor foarte pretios, imi acorda si mie cateva minute, vizitandu-ma si lasandu-mi comentarii.

Nu pot spune nimic mai mult si mai frumos, decat: MULTUMESC !

Pentru aceasta aniversare, am pregatit o Inghetata cu fructe, iaurt si mascarpone, pentru care avem nevoie de urmatoarele:

Р250 g mascarpone; 150 g iaurt gras (10% grasime); 5 linguri mix de fructe pasate  (mix-ul meu de fructe a continut pepene galben, piersica, prune si cirese Рciresele le-am avut din congelator) Рnu am exagerat cu pasarea fructelor, nu le-am transformat chiar in piure.

– amestecam iaurtul cu mascarpone si “piureul” de fructe si punem compozitia in vasul aparatului de inghetata (sa-l congelati bine inainte).

Cam in 20 de minute este gata. Transferam compozitia intr-o casoleta de plastic, acoperim si dam la congelator, pentru 2 ore.

Enjoy !!