Prajitura cu visine

O reteta noua de prajitura cu visine este intotdeauna binevenita la noi in casa. Asta pentru ca, prajitura cu visine este in topul preferintelor, la noi in casa. Reteta de azi este foarte usoara si avem nevoie de:

  • 800 g visine
  • 200 g unt moale (la temperature camerei)
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 6 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • extract de vanilie (esenta)

Mod de preparare:

  • scurgem visinele
  • preincalzim cuptorul
  • separam albusurile de galbenusuri
  • batem albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar
  • frecam bine untul cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar
  • peste crema de unt adaugam rand pe rand, galbenusurile
  • adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi aromele
  • incorporam albusurile cu miscari usoare
  • tapetam tava mare de la aragaz cu hartie de copt
  • punem aluatul in tava si il intindem uniform cu o spatula sau cu dosul unei linguri
  • punem visinele
  • dam prajitura la cuptor, la 180 grade, pentru aproximativ 30 minute (pentru mai multa siguranta testam gradul de coacere cu ajutorul unei scobitori)
  • dupa ce s-a racit se taie, se pudreaza cu drag si se poate servi

Pofta buna !

2015-01-17_2141

Madeira cake

Reteta este inspirata din cartea “Nigella Lawson’s How To Be A Domestic Goddess”. Prajitura este minunata, va veti indragosti de ea.

Ingrediente:

  • 240 g unt
  • 200 g zahar + 2-3 linguri pentru presarat deasupra (eu am presarat zahar brun)
  • Coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • 3 oua mari
  • 300 g faina
  • 2 si ½ lingurite praf de copt

Preparare :

  • Incalzeste cuptorul
  • Tapeteaza cu unt si faina sau cu hartie de copt tava sau forma de chec
  • Mixeaza untul si zaharul pana se formeaza o crema
  • Adauga coaja de lamaie
  • Adauga ouale, unul cate unul, adaugand pt fiecare ou si cate o lingura de faina
  • Adauga cu grija restul de faina amestecata cu praful de copt
  • Adauga zeama de lamaie si amesteca doar pana se combina
  • Pune compozitia in tava
  • Presara zahar deasupra
  • Coace la 170 grade 55-60 minute
  • Lasa prajitura in forma 10 minute, dupa ce este gata
  • Scoate prajitura din forma si las-o sa se racoreasca complet

Pofta buna !

2013-11-23_0665

2013-11-23_0667

2013-11-23_0672

2013-11-23_0677

Prajitura cu cirese

Azi in piata pe-o taraba,

Vesele si frumusele,

Zambeau dulci si-mbujorate

Niste ciresele.

…..si cum nu am putut rezista tentatiei…..frumoasele cirese s-au transformat intr-o prajitura pufoasa si gustoasa.

Ingrediente:

  • 400-500 g cirese
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina

Procedam astfel:

  • incalzim cuptorul
  •  spalam ciresle, indepartam coditele si scoatem samburii
  • mixam foarte bine cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilinat, pana ce compozitia devine cremoasa si isi tripleaza volumul
  • adaugam uleiul, mixand in continuare
  • incorporam faina, usor, cu ajutorul unui tel (nu cu mixerul)
  • ungem tava cu unt si o tapetam cu putin zahar
  • punem compozitia in tava
  • punem ciresele
  • dam tava la cuptor si coacem prajitura 15-20 minute
  • lasam prajitura sa se raceasca apoi o putem servi pudrata cu zahar

Pofta buna !

2013-06-02_0658

2013-06-02_0662

2013-06-02_0659

 

Prajitura cu branza si stafide

Prajiturica aceasta am pregatit-o de Paste, in loc de traditionala pasca. E foarte buna si se pregateste foarte usor.

 Ingrediente :

  • 500 g branza de vaci, scursa bine de zer
  • 200 g crema de branza
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • Zahar vanilinat
  • 100 g stafide
  • 30 g gris
  • ½ lamaie

Pregatim astfel :

  • Inmuiem stafidele in rom sau coniac sau putina apa calda
  • Separam galbenusurile de albusuri
  • Frecam galbenusurile cu zahar si zahar vanilat, pana ce compozitia devine cremoasa
  • Se adauga branza (ambele feluri) si se mixeaza putin
  • Se adauga coaja de lamaie rasa, sucul de lamaie, stafidele scurse si grisul
  • Se bat albusurile spuma si se incorporeaza incet in compozitia de branza
  • Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet
  • Se coace la fos potrivit pana ce se rumeneste usor la suparafata
  • Se stinge cuptorul si se lasa prajitura inauntru, cam 10 minute
  • Se scoate, se raceste si la servire se poate pudra cu zahar

Succes si pofta buna !

2013-05-05_0597