Paste cu pesmet si zahar

Reteta aceasta, cu siguranta, va aduce aminte de copilarie. Mmmm! Pesmet rumenit in unt, zahar si o aroma subtila de scortisoara. Delicios!

Ingrediente:

  • 250 g penne
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 5 linguri pesmet
  • o lingura unt

Cum pregatitm?

  • fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet
  • in acest timp, topim untul, rumenim pesmetul, il lasam sa se raceasca apoi adaugam zaharul si scortisoara
  • dupa ce pastele sunt fierte le scurgem si le amestecam cu pesmetul aromatizat

Atat! E foarte simplu si rapid! Pofta buna!

2014-08-24_1318a

2014-08-24_1326a

 

Spaghete carbonarra

De foarte multa vreme, doream sa fac spaghete carbonarra. Acum, le-a venit timpul.

Daca vreti si voi sa pregatiti aceasta reteta, iata ce va trebuie:

– 350 g spaghete, 25 g unt, 1 lingura ulei, ceapa si usturoi verde tocate marunt (doar partea alba); 225 g bacon taiat marunt; 3 oua batute; 6 linguri smantana pentru gatit; parmezan ras fin; eu am mai pus si putina branza telemea veche, rasa foarte fin.

  • fierbem pastele al dente
  • incingem untul si uleiul, pana cand se topeste untul; adaugam ceapa si usturoiul si le calim 2-3 minute
  • adaugam bacon si calim timp 5-6 minute; luam tigaia si dam deoparte
  • amestecam intr-un castron ouale, smantana, branza si putin parmezan
  • strecuram pastele si le punem intr-o tigaie; adaugam sunca si amestecam; adaugam amestecul de oua, amestecam si punem tigaia pe foc, amestecand continuu, pana se leaga sosul
  • adaugam parmezanul ramas si servim

Pofta buna !!

Masa de Paste 2012

Am promis prietenilor ca o sa postez ce am servit noi, anul acesta, de Paste. Ca urmare, ma conformez si promit ca voi pune si retetele, cat mai repede.

Asadar, am servit:

  • Tartine cu somon – reteta aici
  • Tartine cu unt cu verdeturi si icre rosii
  • Crema de branzeturi – reteta aici
  • Salata de vinete cu ardei copt – reteta aici 
  • Drob din ficat de curcan – reteta aici
  • Trandafiri din prosciuto – o chestie simpla rau de tot; infigeti in varful unei scobitori o bucatica de cascaval si o inveliti intr-o fasie de prosciuto, feliata foarte fin; ca sa arate frumos, am infipt scobitorile, intr-o rosie
  • Oua rosii …si nu numai, pregatite si cu ajutorul copilului
  • Sarmale – aici nu va pot oferi reteta, sarmalele au fost pregatite de soacra mea, sunt mai mult decat delicioase, nu cred ca am mancat vreodata sarmale mai gustoase – Sa fie sanatoasa si sa ne mai faca !
  • Rulada din piept de curcan – reteta aici
  • Cozonac cu nuca si cozonac cu rahat – reteta aici
  • Prajitura cu biscuiti si crema de lamaie – reteta aici

 

 

Hristos a Inviat !

Va doresc Sarbatori Luminoase si Senine, Bucurie si Liniste !

….si pentru ca in aceasta zi Binecuvantata, cuvintele sunt de prisos, va ofer in dar, o frumoasa poezie a lui George Toparceanu: “La Pasti”

Astăzi în sufragerie
Dormitau pe-o farfurie,
Necăjite si mânjite,
Zece ouă înrosite.

Un ou alb, abia ouat,
Cu mirare le-a-ntrebat:
– Ce vă este, frătioare,
– Ce vă doare?
Nu vă ninge, nu vă plouă,
Stati gătite-n haină nouă,
Parcă, Dumnezeu mă ierte,
N-ati fi ouă…
– Suntem fierte!
Zise-un ou rotund si fraise
Lânga pasca cu orez.
Si schimbindu-si brusc alura,
Toate-au început cu gura:
– Pân’la urmă tot nu scap!
– Ne găteste de paradă.
– Ne ciocneste cap în cap
Si ne zvârle coaja-n stradă…
– Ce rusine!
– Ce dezastru!
– Preferam să fiu omletă!
– Eu, de m-ar fi dat la closcă,
As fi scos un pui albastru
– Si eu unul violet
– Eu, mai bine-ar fi să tac:
Asa galben sunt, că-mi vine
Să-mi închipui că pe mine
M-a ouat un cozonac!…

Tartine cu somon

Aceste tartine se vor regasi, in acest an, pe masa noastra de Paste. Pentru ca stiu ca in aceasta saptamana veti cauta pe net retete pentru aceasta zi de sarbatoare, am hotarat sa va vin in ajutor si sa postez in avans, cateva retete speciale.

Veti regasi, in cele ce urmeaza, un aperitiv savuros: Tartine cu somon

Ingrediente:

– 200 g somon afumat; 1 fir ceapa verde; 1 fir usturoi verde; 1 lingurita mustar, sucul de la o limeta; 0 bagheta; unt; frunze de rucola (optional)

Procedam asa:

– taiem cubulete somonul

– taiem rondele ceapa si usturoiul

– amestecam somonul, ceapa si usturoiul verde, mustarul, sucul de limeta, sare si piper si lasam la marinat 10-15 minute

– taiem bagheta felii (12 felii) le ungem cu putin unt, asezam deasupra somonul si ornam cu frunze de rucola.

Pofta buna !!