Tort cu crema de mure

Desi postat cu putina intarziere, acest tort l-am pregatit pentru trei colege, dragi mie, Gabriela, Mihaela si Gabriela, cu ocazia Sf.Arhangheli Mihail si Gavril. Este primul tort de pe urma caruia am castigat bani. Fetele au tinut in mod expres sa faca acest lucru, nu am avut nicio sansa de a ma impotrivi.

Dincolo, de asta, important este ca a fost foarte apreciat.

A fost un tort cu blat de cacao, crema de mure, crema de ciocolata, glazura de ciocolata, ornat cu fulgi de migdale si trandafiri (comestibili).

Blatul: 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri cacao.

Crema mure: 500 g mascarpone, 20 linguri frisca lichida, 700 g mure congelate, 9 foi gelatina.

– decongelam murele intr-o strecuratoare, le pasam si le trecem printr-o sita fina, pentru a elimina sambureii; pastram sucul ramas

– mixam, putin, mascarponele cu cele 20 de linguri de frisca si incorporam piureul de mure, apoi gelatina (foile se inmoaie 10 minute in apa rece, se storc si se incalzesc putin, pana ce se topesc – ATENTIE, NU FIERBETI GELATINA)

Crema ciocolata: 200 g ciocolata neagra, 10 linguri frisca lichida

– rupem ciocolata in bucati, punem frisca lichida si topim pe baie de aburi sau cu mare grija, la microunde

Glazura: 200 g ciocoata neagra, 10 linguri frisca lichida, 2 linguri unt

Pentru glazura, procedeul este acelasi ca la crema de ciocolata.

Montarea tortului:

– asezam prima foaie de tort, insiropata – am folosit sucul ramas de la mure combinat cu sirop de mure, preparat in casa

– montam in jurul foii, un inel sau facem unul din hartie, asa cum am procedat eu

– peste prima foaie punem jumatate din crema de mure, apoi crema de ciocolata, restul de crema de mure, iar la final ultima foaie de tort, insiropata

– dam tortul la rece pentru cateva ore, cel mai bine o noapte intreaga

– a doua zi, indepartam inelul din jurul torului, indepartam excesul de crema (daca este cazul) de pe partile laterale, pregatim glazura, o turnam pe tort, intindem cu grija, imbracam si lateralele, iar de aici in colo totul depinde de imaginatia fiecaruia, in ceea ce priveste decorarea.

Dragele mele colege, multumesc pentru increderea acordata !!

(P.S. Pentru sarbatoarea Sf-lor Mihail si Gavril, am pregatit inca doua torturi, pe care le voi posta cat de repede pot)

 

 

 

 

Later update:

Am mai pregatit o data acest tort, la dimensiuni mai mici pentru o buna prietena: