Muschiulet de porc la cuptor

Azi va invit la o delicioasa friptura din muschiulet de porc. Specialistii in domeniu spun ca, daca vrem ca friptura sa iasa cat mai buna, carnea trebuie scoasa din frigider cu cateva ore inainte, pentru a ajunge la temperatura camerei. Bine, bine….dar ce facem vara, cand afara sunt 40 de grade ?

Sa lasam vorba la o parte si sa trecem, totusi, la treburile noastre.

Ingrediente:

  • muschiulet de porc (eu am avut 2 bucati)
  • un pahar de vin rosu
  • 1/2 pahar apa
  • sare si piper, dupa gust
  • cimbru
  • cateva boabe de piper negru

Procedam astfel:

  • cu cateva ore inainte de a gati carnea (cel mai bine, daca se poate cu o seara inainte) punem cele doua bucati de carne in tava
  • frecam carnea cu condimente (sare, piper proaspat macinat, cimbru)
  • adaugam in tava si peste carne, vinul
  • acoperim tava si o punem in frigider
  • inainte de a baga tava in cuptor, adaugam in tava si putina apa
  • gatim friptura in tava acoperita (cu un capac sau folie de aluminiu), la foc potrivit, aproximativ o ora
  • indepartam capacul, reducem focul la minim si continuam gatirea inca 30 de minute, stropind friptura cu sosul din tava

Pofta buna !

2014-02-23_0421

2014-02-23_0422

2014-02-23_0423

Rulada din piept de curcan

De Paste, pentru ca nu mancam miel, am decis sa pregatesc in loc de friptura, o rulada din piept de curcan cu ciuperci, ardei copt, ceapa si usturoi verde.

Ne trebuiesc urmatoarele:

– o bucata piept de curcan – o latim bine, batand-o cu ciocanul de snitele

– cateva ciuperci din conserva; cateva fasii de ardei copt, taiate bucati; ceapa si usturoi verde

Asezam bucata de carne (gata batuta) pe o foaie de copt. Ungem carnea cu sos de rodii (optional) o presaram cu sare si piper. Asezam cupercile, ardeiul copt, ceapa si ustroiul verde taiate rondele. Rulam cat mai strans, ungem cu foarte putin ulei, imapchetam rulada in hartia de copt, asezam in tava si dam la cuptor.

Aproximativ dupa o ora, indepartam hartia si mai lasam rulada la copt 20 minute, stropind-o cu sosul din tava, pana se va rumeni frumos.

Pofta buna !

Cotlete de porc la capac

O fripturica rapida…. nu trebuie sa stati lipiti de aragaz….se poate servi cu salata, cu paste, cus-cus, orez, piure de legume….sau fiecare cu ce doreste.

Avem nevoie de:

– 3 cotlete (cu sau fara os – cele cumparate de mine au fost cu os, dar eu l-am eliminat); usturoi; cimbru; sare; piper; un strop de ulei

– spalam cotletele, le stergem cu prosoape de hartie, le asezonam cu sare si piper si le rumenim cateva minute, pe mabele parti, in putin ulei

– adaugam un pahar de apa calda, cimbru, acoperim si lasam sa fiarba innabusit pana ce furculita patrunde usor in carne (daca mai este nevoie mai adaugati cate o cescuta de apa calduta)

– la final adaugam cativa catei de usturoi, zdrobiti ca pentru mujdei

Pofta buna !

 

 

Cotlete de porc la cuptor

Cu scuzele de rigoare pentru cei care tin post, va prezint o fripturica pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.

Aveti nevoie de cateva cotlete porc, cate vreti voi, cu os sau fara (eu prefer fara os).

Asezonam carnea cu sare si piper, asezam bucatile in tava, adaugam cativa catei de usturoi, taiati in bucatele, cimbru, foi de dafin si boabe de piper. Adaugam putina apa (o cescuta/o ceasca…depinde cata fripturica facem) si dam tava la cuptor. Din cand in cand, punem sos din tava peste bucatile de carne (daca mai este nevoie de sos, mai adaugam cate o cescuta de apa calda).

Lasam friptura sa se gateasca, pana ce capata o culoare frumoasa, aramie.

Pofta buna !