Daca vreti sa-i oferiti lui Mos Craciun ceva cu care sa-l convingeti sa va lase toate cadourile pe care le are in sac, atunci poate ar trebui sa incercati aceasta reteta de cornulete.
Ingrediente pentru o tava:
- 14 linguri faina + inca 7 separat
- 14 linguri ulei + inca 7 separat
- 14 linguri apa calduta
- sare – 1 varf de cutit
- pentru umplutura: rahat sau gem sau dulceata amestecata cu nuca macinata
Procedam astfel:
- intr-un bol se amesteca 14 linguri faina, 14 linguri apa calduta, 14 linguri ulei si sarea
- se formeaza un aluat moale dar elastic, din care intindem cu mana o foaie dreptunghiulara
- amestecam cele 7 linguri de faina cu 7 linguri de ulei si formam o pasta
- intindem aceasta pasta pe foaia de aluat, rulam si punem la frigider 30 minute
- scoatem aluatul din frigider si intindem foia pentru cornulete (fie intidem foaie rotunda si o taiem in raze, fie intindem foaia dreptunghiulara, impartim in fasii late si din fiecare fasie taiem triunghiuri)
- punem umplutura la baza triunghiului si rulam catre varf
- asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu, in cuporul preincalzit
- tavalim cornuletele fierbinti prin zahat pudra
Pofta buna!