Mousse rapid de ciocolata

2015-06-13_2365

Cu aceasta reteta niciodata nu veti da gres. Este un desert foarte rapid si simplu, dar fin si delicios. Este potrivit pentru acele momente in care ne dorim ceva dulce sau atunci cand avem musafiri, iar timpul liber este prea putin.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 200 g ciocolata (50-60% cacao)
  • 500 g mascarpone (scursa de zer daca este caul)

Mod de preparare:

  • topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur
  • adaugam mascarpone si amestecam energic cu un tel
  • punem crema in cupe si o dam la frigider pentru cel putin 10 minute

Pofta buna !

* putem adauga pentru un plus de savoare, nuci rumenite si maruntite, alune, un strop de coniac sau rom, coaja de portocala confiata, visine din dulceata sau visinata, etc.

2015-06-13_2372

 

Chec cu ciocolata

Trebuia sa  fac ceva dulce, usor de pregatit, rapid si cu un pic de ciocolata. Iata-l !

2014-02-23_0437

Ingrediente pentru un chec:

  • 5 oua mici
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 10 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 60 g ciocolata neagra maruntita

Procedam astfel:

  • mixam foarte bine ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa si isi dubleaza volumul
  • adaugam lingura cu lingura, uleiul, apoi extractul de vanilie
  • incorporam treptat faina, cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare
  • incorporam ciocolata maruntita
  • turnam compozitia in tava de chec tapetata si coacem la foc potrivit 35-40 minute
  • lasam putin checul in tava, apoi il scoatem pe un gratar
  • dupa racire se pudreaza cu zahar si se poate servi

Pofta buna !

2014-02-23_0441

 

Fursecuri cu ciocolata

Pentru o dulce rontaiala,

Pentru o pauza scolara,

Pentru un ceai sau o cafea,

Pentru a-i oferi cuiva,

Va invit de-ndata

La “Fursecuri cu ciocolata”!

Ingrediente:

  • 115 g unt
  • 100 g zahar alb
  • 100 g zahar brun
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 175 g faina
  • 100 g¬†ciocolata neagra, taiata marunt

Procedam astfel:

  • preincalzim cuptorul
  • tapetam tava cu hartie de copt
  • frecam bine untul cu zaharul
  • adaugam oul, apoi vanilie si omogenizam
  • incorporam faina, amestecata cu praful de copt
  • la final adaugam fulgii de ciocolata si omogenizam
  • luam compozitie, cu o lingurita si asezam movilitele in tava la distanta unele de altele
  • coacem fursecurile 20 minute (trebuie sa fie rumene doar pe margine si un pic moi in centru)
  • le lasam sa se raceasca putin itava, apoi ii transferam pe un gratar pana la racirea completa

Pofta buna !