Mousse rapid de ciocolata

2015-06-13_2365

Cu aceasta reteta niciodata nu veti da gres. Este un desert foarte rapid si simplu, dar fin si delicios. Este potrivit pentru acele momente in care ne dorim ceva dulce sau atunci cand avem musafiri, iar timpul liber este prea putin.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 200 g ciocolata (50-60% cacao)
  • 500 g mascarpone (scursa de zer daca este caul)

Mod de preparare:

  • topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur
  • adaugam mascarpone si amestecam energic cu un tel
  • punem crema in cupe si o dam la frigider pentru cel putin 10 minute

Pofta buna !

* putem adauga pentru un plus de savoare, nuci rumenite si maruntite, alune, un strop de coniac sau rom, coaja de portocala confiata, visine din dulceata sau visinata, etc.

2015-06-13_2372

 

Chec cu ulei

Oua, zahar si faina,

O cana cu ulei, plina

Si cacao, daca vreti

O culoare sa aveti.

Toate acestea se combina

Ca la urma sa devina

Un desert foarte gustos,

Chec pufos si delicios !

Ingrediente pentru doua forme de chec:

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g faina
  • 300 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 20 g cacao

Cum procedam:

  • se incalzeste cuptorul
  • se separa albusurile de galbenusuri
  • se mixeaza foarte bine albusurile cu zaharul si zaharul vanilat
  • se incorporeaza, unul cate unul, galbenusurile
  • se incorporeaza jumatate din cantitatea de faina
  • se incorporeaza uleiul, putin cate putin, ca la maioneza
  • se iau din compozitie cateva linguri, se pun intr-un castron si se amesteca cu cacaua
  • in compozitia ramasa se incorporeaza si restul de faina
  • se imparte cantitatea de compozitie in cele doua tavi
  • se repartizeaza si compozitia cu cacao, in mod egal
  • se marmoreaza checurile cu ajutorul unei scobitori sa cu o furculita
  • se coc la 180 grade, pentru aproximativ 30-35 minute (depinde de cuptorul fiecaruia); ca sa fim siguri de gradul de coacere facem testul cu scobitoarea
  • se lasa sa se raceasca putin in forme, dupa care se scot pe un gratar
  • se pudreaza cu zahar si se servesc doar dupa ce s-au racit complet

Pofta buna !

2014-02-02_0296

2014-02-02_0297

2014-02-02_0299