Biscuiti cu fistic si merisoare

Pentru ca Mos Craciun sa fie foarte darnic, trebuie sa-l asteptam cu cat mai multe bunatati.  Noi, ii vom lasa, langa brad Biscuiti cu fistic si merisoare, Button cookies si o cana cu vin fiert.

Ca sa-mi fie mai usor, sa pregatesc tot ce mi-am propus, pentru cele trei feluri de biscuiti aluatul l-am pregatit din timp si-l pastrez in frigider, pana maine cand ii voi coace.

Dar, pentru ca poate doriti sa pregatiti si voi acesti biscuiti, va prezint retetele.

Mai intai Biscuitii cu fistic si merisor:

Ingrediente: 175 g unt moale, 85 g zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie, 225 g faina, 75 g fistic (crud, nesarat si decojit)

Preparare:

1. Se amesteca untul cu zaharul si vanilia. Se adauga faina, apoi fisticul si merisoarele. Se framanta amestecul pana se obtine un aluat. Se modeleaza aluatul intr-un cilindru, pe care-l infasuram in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora (daca vreti sa-l pregatiti in aceeeasi) sau putem sa-l congelam pana la 3 luni.

2. Incingem cuptorul la 180 grade. taiem aluatul in felii groase de 1 cm si punem feliile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 12-15 minute.

Succes !

In asteptarea lui Mos Craciun…

Cu pasi repezi si fulgi de nea, Craciunul se apropie. Pentru copiii nostri, pentru copiii din noi si pentru toti cei care cred in Mos Craciun si il asteapta cu sufletul la gura, o poezie frumoasa:

Dragi copii din tara asta,
Va mirati voi cum se poate,
Mos-Craciun din cer de-acolo
De le stie toate-toate…

Uite cum, va spune badea…
Iarna-n noapte pe zapada
El trimite cate-un inger
La fereastra sa va vada…

Ingerii se uita-n casa
Vad si spun – Iar Mosul are
Colo-n ceriu la el in tinda,
Pe genunchi o carte mare…

Cu condei de-argint el scrie
Ce copil si ce purtare…
Si de-acolo stie Mosul
Ca-i siret el, lucru mare…

 
(Octavian Goga – Craciunul copiilor)