Briose cu cacao

Azi, am facut putina ordine printre numeroasele link-uri salvate la “Favorite” si cate o vizita virtuala, prietenilor din blogosfera, mai ales acelora pe care nu-i mai vizitasem de mult.

Reteta de briose pe care am pregatit-o azi este inspirata de aici. Sunt foarte pufoase si merg de minune la o ceasca de ceai sau cafea.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 175 ml lapte
  • 175 ml sifon (apa minerala)
  • 175 ml ulei
  • 310 g zahar
  • 450 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de lamiae sau portocala

Procedam astfel:

  • incalzim cuptorul
  • pregatim tava de briose (eu am folosit 18 forme de briose, din silicon)
  • intr-un bol se bat ouale, cu laptele, sifonul, uleiul si extractul de vanilie
  • in alt bol se amesteca ingredientele uscate (faina cernuta, zaharul si praful de copt)
  • ingredientele uscate se incorporeaza in cele umede
  • se amesteca doar cat sa se omogenizeze
  • 1/4 din compozitie se pune intr-un vas si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao
  • in compozitia alba, ramasa, se adauga coaja de lamaie
  • umplem formele astfel: 2 linguri compozitie alba si o lingura compozitie cu cacao
  • amestecam usor cu un betisor, pentru un aspect marmorat
  • coacem briosele la foc mediu, cam 20 minute
  • le lasam sa se raceasca, le pudram cu zahar si le putem savura

2014-05-04_0630

2014-05-04_0632

…. si o poza facuta de baiatul meu:

2014-05-04_0640

….si in sectiune:

2014-05-04_0648

2014-05-04_0651

Spor la treaba si pofta buna !

Briose cu cacao si dulceata

Scoala = Griji = Intrebari: Ce serveste copilul la micul dejun ? Ce mai punem in pachetelul pentru scoala ?

De data aceasta am pregatit o combinatie, intre “Briose pufoase cu cacao” si “Dulceata de prune”. Am umplut fomele, mai intai pe jumatate,  am adaugat in fiecare cate o lingurita de dulceata apoi am repartizat si restul de compozitie.

Pofta buna !

2014-02-09_0346

2014-02-09_0354

 

Briose pufoase cu cacao

Oare de ce briosele sunt preferatele copiilor ? Cel putin, baiatul meu, care nu este un consumator de dulciuri, cand este vorba de briose, e primul ! Reteta urmatoare este o pufosenie, greu de descries in cuvinte, Trebuie sa le incercati, neaparat.

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 2oo g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonate
  • 1/2 lingurita sare
  • 60 ml ulei
  • 200 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat

Procedam astfel:

  • intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate
  • in alt bol amestecam ouale cu laptele si uleiul si le turnam peste cele uscate
  • amestecam putin, doar cat se incorporeaza faina
  • umplem formele pe trei sferturi
  • coacem briosele la foc potrivit cam 20 minute

Pofta buna !

2013-10-13_0413

2013-10-13_0418

2013-10-13_0422

 

 

 

Briose cu iaurt si ciocolata

O briosica delicioasa….de savurat intr-o zi ploioasa sau de pus la pachetel, pentru scolarel 🙂

Ingrediente pentru 12 bucati:

  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 120 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt ( eu am pus 2 iaurturi Fruzu cu mango si fructul pasiunii)
  • 3 batoane ciocolata Merci, taiate bucatele

Procedam astfel:

  • intr-un bol amestecam oule, iaurtul si uleiul,  pana la omogenizare
  • intr-un alt bol amestecam faina, amidonul, zaharul, praful de copt
  • adaugam ingredientele uscate, in cele lichide, amestecand doar pana se omogenizeza
  • adaugam ciocolata si amestecam un pic
  • umplem formele de briose si coacem la foc potrivit pana ce briosele noastra cresc frumos si devin aurii
  • se servesc dupa ce s-au racit

Pofta buna !

2013-09-29_0211

2013-09-29_0212

2013-09-29_0218

2013-09-29_0222

 

 

Briose cu dulceata de visine

Am facut 12 briose si in cateva ore au disparut 11. Asta spune tot, zic eu. Incercati-le si veti vedea !

Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 300 g faina
  • 200 ml iaurt
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 130 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • zahar vanilinat sau extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie sau portocala (optional)
  • dulceata (de care vreti, de care aveti)

Preparam astfel:

  • punem zaharul, iaurtul, ouale si uleiul intr-un bol si mixam bine
  • adaugam faina, praful de copt si aromele
  • punem cosuletele de hartie in tava speciala de briose
  • umplem fiecare forma cu cate o lingura de compozitie
  • adaugam o lingurita de dulceata, apoi punem deasupra inca o lingura de compozitia
  • coacem briosele 20-30 de minute in cuptorul preincalzit
  • se scot pe un gratar sa se raceasca

Pofta buna !

Briose cu gem

Reteta este preluata din Good Food februarie 2012 (Briose-gogosi). Este simpla dar delicioasa.

Veti avea nevoie de urmatoarele:

– 140 g zahar fin; 200 g faina; 1 lingurita bicarbonat de sodiu; 100 ml iaurt; 2 oua mari; 1 lingurita extract de vanilie; 140 g unt topit; gem de care doriti.

1. Incalzim cuptorul la 190 de grade. Tapetam tava de briose cu hartiute speciale.

2. Intr-un castron amestecam faina, zaharul si bicarbonatul.

3. Batem iaurtul, ouale si vanilia intr-o cana.

4. Peste ingredientele uscate, adaugam compozitia de iaurt si oua si untul topit. Amestecam pana se incorporeaza.

5. Doua treimi din amestec repartizam in spatiile de briose, adaugam apoi in fiecare cate o lingurita cu gem si acoperim cu aluatul ramas.

6. Se coc 20 de minute, pana cresc, devin aurii si elastice la atingere.

7. Se lasa la racit, se scot din forme, se pudreaza cu zahar si se servesc.

Pofta buna !

Briose cu sunca

Aceste briose sunt foarte usor de preparat si sunt ideale la micul dejun sau ca si pachetel, la scoala, pentru copii.

Reteta o am din cartea de mai jos si fata de original, eu nu am pus mazare si am inlocuit branza feta cu cascaval.

Deci: 300 g faina; 1 lingurinta praf de copt; 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu; un varf lingurita sare; 2 oua mari; 250 ml lapte; 85 g unt moale; 60 g sunca taiata maruntel; 40 g cascaval

1. Incalzim cuptorul la 190 grade.

2. Amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea, intr-un bol

3. Batem usor ouale cu laptele.

4. In centrul ingredientelor uscate, facem o gropita si turnam amestecul de oua si lapte; omogenizam bine, apoi adaugam untul si omogenizam compozitia.

5. Adaugam sunca si cascavalul ras si incorporam bine

6. Tapetam tava de briose cu hartiute speciale.

7. Repartizam compozitia in fiecare lacas si le coacem 25-30 minute. Le lasam sa se raceasca, putin, le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca complet, pe un gratar.

Pofta buna !