Acesti biscuiti i-am pregatit pentru Craciun, cu gandul de a-i servi lipti cu dulceata, doi cate doi. Pana la urma, pentru ca sunt foarte aromati si pufosi (ti se topesc in gura) i-am savurat asa, simpli.
Nu stiu cati mi-au iesit, nu i-am numarat, dar au fost destui. I-am oferit si lui Mos Craciun si fiindca i-au placut, a fost foarte darnic cu noi.
Ingrediente:
- 50 ml lapte
- 150 g zahar pudra
- 1 ou
- 500 g faina
- 250 g unt
- 1 plic praf de copt
- 1-2 plicuri zahar vanilinat
- coaja rasa de portocala
Procedam astfel:
- se freaca spuma untul cu zaharul si zaharul vanilinat
- se adauga oul si praful de copt dizolvat in lapte
- se incorporeaza in 3 etape faina
- se framanta bine aluatul, se inveleste in folie si se tine la rece o ora
- se intinde o foaie cu grosimea de 5 mm
- decupam biscuiti cu forma/formele dorite
- se aseaza biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt
- se coc la 180-200 grade
- sunt gata cand sunt usor rumeniti pe margine
Succes si pofta buna!