Prajitura cu crema de lamaie

Ador aroma de lamaie! Imi plac dulciurile cu crema de lamaie, imi place inghetata de lamaie, siropul, jeleul, limonada. Zilele acestea mi-a incoltit ideea de a pregati in week-end prajitura “Alba ca zapada”. Timpul necesar pregatirii foilor, nu l-am avut si am ales sa folosesc straturi de biscuiti.

Ingrediente pentru o tava de 23 x 28 cm:

  • 45 biscuiti petite burre
  • 750 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 150 g unt la temperature camerei
  • sucul de la doua lamai
  • coaja rasa de la o lamaie

Procedam astfel:

  • punem laptele intr-o craticioara adanca
  • adaugam zaharul si amestecam cu telul (ca sa se topeasca putin)
  • incorporam amidonul
  • incorporam faina, amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase
  • punem la fiert, in bain-marie sau pe flacara foarte mica, amestecand continuu
  • fierbem pana ce compozitia se ingroasa bine
  • lasam crema sa se racoreasca (pentru a nu se forma crusta la suprafata, acoperim crema cu folie alimentara – vreau sa spun ca punem folia direct pe crema)
  • cand crema este usor calduta incorporam, treptat, untul, sucul si coaja de lamaie
  • asezam in tapa un strat de biscuiti, peste care punem un strat de crema, apoi unul de biscuiti, apoi unul de crema si la final, inca un strat de biscuiti
  • acoperim tava cu un prosop curat si dam la frigider pentru o noapte
  • in ziua urmatoare, taiem prajitura, pudram cu zahar si ….Pofta buna !!

2014-01-18_0264

2014-01-18_0265

2014-01-18_0268

2014-01-18_0269

si o poza facuta de copil:

2014-01-18_0274