Dulceata de prune

Categoric, nu pot lasa toamna sa treaca, fara sa fac si eu macar un borcanel cu dulceata de prune. Daca va tenteaza, iata reteta:

Ingrediente:

  • 1 kg prune
  • 200 g zahar
  • un pahar cu apa

Procedam astfel:

  • spalam prunele, le desfacem in jumatati si inlaturam samburele
  • decojiti prunele (la prunele pe care le-am avut eu, coaja s-a desprins foarte repede; incercati intai pe o pruna, sa vedeti daca se poate decoji usor; daca nu, incalziti apa intr-o cratita, la primul clocot puneti prunele, cand apa incepe sa clocoteasca din nou, le scoateti si le treceti rapid printr-un jet de apa rece (foarte rece); in asa fel le veti putea indeparta coaja foarte usor)
  • punem la fiert apa si zaharul pentru 15 minute, apoi adaugam fructele
  • fierbem totul la foc mic, pana se leaga siropul si scade
  • punem dulceata fierbinte in borcane, inchidem ermetic si lasam sa se raceasca la loc caldut (eventual, daca faceti mai multe borcane, le acoperiti cu o patura)

Succes !

2013-09-28_0206

 

One thought on “Dulceata de prune”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*