Dulceata de piersici

Sa va amintesc ca vine toamna si o data cu ea incepem sa umplem rafturile camarii cu dulceturi, gemuri, suc de rosii, zacusca si multe altele ? M-am gandit sa va ajut si eu cu o dulceata de piersici foarte aromata. Modul de preparare nu imi apartine. Recunosc ca nu am gasit in cartile de specialitate dulceata pregatita astfel, insa eu va spun ca merita sa incercati.

Iata cantitatile:

  • piersici 1,5 kg (cantarite dupa ce am eliminat samburele)
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o lamaie si 1/2
  • 1/2 lamaie taiata felii subtiri
  • borcane si capace curate si sterilizate

Mod de preparare:

  • piersicile se spala, se sterg, se indeparteaza samburele, se taie felii, iar feliile in bucati mai mari
  • in cratita in care veti pregati dulceata, se pun persicile, zaharul, sucul si feliile de lamaie si se amesteca cu grija
  • acoperim cratita si lasam sa stea 2 ore
  • se pune cratita pe foc (mediu), se amesteca cu grija din cand in cand
  • din momentul in care incepe sa fiarba serios se mareste putin flacare si se continua fierberea 10 minute; se amesteca din cand in cand cu grija sa nu zdrobim fructele
  • se ia cratita de pe foc se acopera cu un servet de bucatarie ud si bine stors; se lasa sa stea o ora
  • se pune din nou cratita pe foc (se indeparteaza servetul), se amesteca continuu¬†si din momentul in care incepe sa fiarba serios se continua fierberea 20 minute
  • se stinge focul, se acopera din nou cratita cu un servet ud si bine stors si se lasa sa se raceasca complet
  • se pune in borcane, se inchid ermetic si se pastreaza in camara (daca reusiti)

Spor la treaba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*