Dulceata de merisoare

Noi nu suntem mari consumatori de dulceturi, gemuri si nici macar de compoturi. Cu toate acestea nu m-am putut abtine si am cumparat din piata 1/2 kg merisoare din care am facut putina dulceata (….adica un borcan ) 🙂

Dulceata este extraordinar de buna, asa ca daca va incumetati sa o pregatiti iata reteta:

Ingrediente:

  • 1/2 kg merisoare
  • 200 g zahar
  • un pahar apa

Procedam astfel:

  • spalam cu mare grija merisoarele, indepartand fructele moi, frunzulitele ssi coditele
  • punem apa si zaharul la fiert pentru 15 minute, api adaugam si fructele
  • fierbem dulceata, la foc mic, pana scade si isi schimba culoarea (devine de un rosu/grena) – ca sa fim si mai siguri ca este gata, picuram intr-un pahar cu apa rece putin sirop din dulceata; daca picurii raman intregi, nedizolvati atunci dulceata este gata
  • punem dulceata fierbinte in borcanul spalat, uscat, sterilizat, inchidem ermetic, si-l lasam sa se raceasca cu fundul in sus.
  • pastram dulceata in camara, la loc racoros….daca puteti….daca nu, atunci va doresc Pofta buna !

2013-09-28_0204 2013-09-28_0208

 

 

3 thoughts on “Dulceata de merisoare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*