Cornulete cu rahat

2014-12-23_2085

De multa vreme sunt in cautarea unei retete de cornulete care sa ti se topeasca in gura, care sa te faca sa nu te mai poti opri, pana ce nu dai gata si ultima farama. Reteta pe care o s-o cititi in cele ce urmeaza este, in acest moment, reteta perfecta. Multumesc Ioana !

Ingrediente:

  • 200 g untura
  • 460 g faina
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 10 lingui apa
  • zahar pudra
  • rahat sau ce umplutura doriti

Cum procedam:

  • Se freaca untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena si arata ca o maioneza
  • Se aduga faina si se framanta pana candĀ aluatul devine omogen.
  • Impartim aluatul in 4 bucati.
  • Din fiecare bucata intindem o foaie subtire, rotunda, pe care o taiem in raze
  • Pe fiecare triunghi format asezam la baza umplutura si rulam inspre varf
  • Asezam cornuletele in tava unsa tapetata cu hartie de copt
  • Dam la cuptor la 180C pentru 30 minute. Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca.
  • Le scoatem din cuptor siĀ le trecem fierbinti prin zahar pudra vanilat.

Succes si pofta buna !

2014-12-23_2089

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*