Cornulete cu nuca

2016-11-30_1465Stiu ca urmeaza o perioada in care veti cauta retete de dulciuri pentru sarbatorile de iarna. De aceea azi va ofer o reteta de cornulete simple, fara umplutura. Sunt delicioase, usor de preparat, iar aluatul poate fi pregatit din timp si pastrat la congelator sau in frigider (daca-l pregatiti cu 2-3 zile inainte de coacere).

Ingrediente:

  • 180 g faina
  • 100 g nuca macinata fin
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 ou
  • arome: esenta vanilie sau rom, coaja portocala/lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  • punem intr-un bol faina, zaharul, nuca, aromele si untul taiat cuburi
  • amestecam cu o furculita pana ce compozitia devine nisipoasa
  • adaugam oul si amestecam pana la omogenizare
  • impachetam aluatul in folie si-l tinem la frigider 2-3 ore cel putin, cel mai bine peste noapte
  • punem hartie de copt in tava
  • luam bucati mici de aluat, formam suluri, le dam forma de cornulet (semiluna), le asezam in tava, le coacem la foc potrivit, 15 minute, in cuptorul preincalzit
  • fierbinti, le tavalim prin zahar pudra

Pofta buna!

2016-11-30_1466

2016-11-30_1467

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*