Biscuiti cu fistic si merisoare

Pentru ca Mos Craciun sa fie foarte darnic, trebuie sa-l asteptam cu cat mai multe bunatati.  Noi, ii vom lasa, langa brad Biscuiti cu fistic si merisoare, Button cookies si o cana cu vin fiert.

Ca sa-mi fie mai usor, sa pregatesc tot ce mi-am propus, pentru cele trei feluri de biscuiti aluatul l-am pregatit din timp si-l pastrez in frigider, pana maine cand ii voi coace.

Dar, pentru ca poate doriti sa pregatiti si voi acesti biscuiti, va prezint retetele.

Mai intai Biscuitii cu fistic si merisor:

Ingrediente: 175 g unt moale, 85 g zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie, 225 g faina, 75 g fistic (crud, nesarat si decojit)

Preparare:

1. Se amesteca untul cu zaharul si vanilia. Se adauga faina, apoi fisticul si merisoarele. Se framanta amestecul pana se obtine un aluat. Se modeleaza aluatul intr-un cilindru, pe care-l infasuram in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora (daca vreti sa-l pregatiti in aceeeasi) sau putem sa-l congelam pana la 3 luni.

2. Incingem cuptorul la 180 grade. taiem aluatul in felii groase de 1 cm si punem feliile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 12-15 minute.

Succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*