Biscuiti albi

2014-12-23_2095

Acesti biscuiti i-am pregatit pentru Craciun, cu gandul de a-i servi lipti cu dulceata, doi cate doi. Pana la urma, pentru ca sunt foarte aromati si pufosi (ti se topesc in gura) i-am savurat asa, simpli.

Nu stiu cati mi-au iesit, nu i-am numarat, dar au fost destui. I-am oferit si lui Mos Craciun si fiindca i-au placut, a fost foarte darnic cu noi.

Ingrediente:

  • 50 ml lapte
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 1-2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja rasa de portocala

Procedam astfel:

  • se freaca spuma untul cu zaharul si zaharul vanilinat
  • se adauga oul si┬ápraful de copt dizolvat in lapte
  • se incorporeaza in 3 etape faina
  • se framanta bine aluatul, se inveleste in folie si se tine la rece o ora
  • se intinde o foaie cu grosimea de 5 mm
  • decupam biscuiti cu forma/formele dorite
  • se aseaza biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt
  • se coc la 180-200 grade
  • sunt gata cand sunt usor rumeniti pe margine

Succes si pofta buna!

2014-12-23_2094

2014-12-23_2101

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*